Дан здравља

Наша школа је у среду, 15.9.2021. године организовала „Дан здравља“ у којем су учествовали сви ученици школе. Овај дан је организован у оквиру обуке Министарства просвете, науке и технолошког развоја  за примену међупредметне кометенције  „Квалитетан однос према здрављу“.

Све активности су осмишљене тако да подстичу развијање одговорног односа према здрављу, очувања здравља и безбедности ученика. Старији ученици су учествовали у радионици коју су организовали наставница биологије Јелена Михајловић, наставник физичког и здравственог васпитања Милан Бубуљ и наставница хемије Драгана Керкез. Током радионице имали су прилику да науче  и да конкретним примерима и огледима виде штетност брзе хране и енергетских пића. Испитивало се која храна има највише масноће, које пиће у себи има највише шећера, а добили смо одговор и на питање шта то све има у кокаколи.

Млађи ученици, од 1. до 4. разреда, су израђивали свој „тањир здравља“ у коме су стављали здраве намирнице, а склањали оне које су мање здраве за њих. Касније су се и они придружили старијим ученицима да покажу њихове „тањире здравља“ и како  би  учествовали у занимљивим експериментима.